Isidora Bjelica nije bila jedina Pajkićeva žena: Profesor iza sebe ima tri braka i ćerku Sofiju o kojoj se malo zna

|

Profesor Nebojša Pajkić tri puta je stajao na ludi kamen. U braku sa drugom suprugom, srpskom scenaristkinjom Biljanom Maksić, ima ćerku Sofiju o kojoj se vrlo malo zna u javnosti. U braku sa trećom suprugom, srpskom književnicom Isidorom Bjelicom ima sina Lava i ćerku Vilu.

Profesor dramaturgije i filmski scenarista Nebojša Pajkić, sa harizmatičnom književnicom Isidorom Bjelicom bio je u braku šesnaest godina, od 1994. do 2020. Mnogi su ih smatrali idealnim parom, ali početak njihove veze nije puno obećavao.

“Osuđivali su nas na sve načine, jer, em što je Nebojša tada bio u građanskom braku, em što je stariji od mene petnaset godina. Međusobno su se kladili, čak je postojala neka javna anketa o tome koliko će naša veza trajati. Mislim da je najoptimističnija prognoza bila pet godina. Ali, ne treba se kladiti na umetnike. Meni su uzor bili Gala i Dali, oni su mi davali nadu da ima velikih ljubavi koje traju i kod umetnika”, govorila je Bjelica o ljubavi svog života.

Jednom prilikom, književnica je ispričala svoju neobičnu ljubavnu priču:

“Ja sam tada nameravala da ako ne položim prijemni, odem u Meksiko sa jednom svojom simpatijom. Međutim, kada sam videla Pajkića, onako artificijelnog, kao da je Keri Grant u Hičkokovom filmu “Sever, severozapad”, pomislila sam: “Čekaj, ja moram da položim ovaj prijemni.” Prvo smo bili prijatelji. Svakog svog frajera i verenika upoznavala sam sa njim u nadi da će mi reći: “Ma ne, ti si za mene.” Ali, on je Mačka u kineskom horoskopu i prošlo je mnogo godina dok najzad nismo uplovili u našu romansu života”, otkrila je svojevremeno Isidora Bjelica.

Izvor: hellomagazin.rs