O učiteljici iz Novog Pazara bruji cela Srbija: Po snegu i kiši putuje 30 km do škole, ali to nije sve

|

Većina Novopazaraca sigurno ne zna za Nezrinu Šaćirović, ali deca u seoskim školama i to posebno u OŠ “Dositej Obradović” u selu Osaonica znaju.Za njih je ona najbolja učiteljica.

Ova učiteljica svoj posao obavlja sa velikom ljubavlju, a dokaz za to je to što ona do posla svakodnevno putuje po 30 i kusur kilometara po kiši, snegu, vrućini.

U školi u kojoj radi rešila je da stare klupe zameni polovnim koje je pronašla u Beogradu. Kako je bio raspust Nezrina je sama angažovala šleper i otišla po klupe.

” Moj prijatelj iz Beograda koji radi u OŠ “Ivan Goran Kovačić” obavestio me je o tome da će njihova škola biti renovirana i da su rešili da poklone klupe i stolice. Zamolila sam ga da te klupe donira školi u kojoj radim jer ne mogu biti gore od postojećih. Do dogovora je došlo s time da je trebalo da se obezbedi prevoz od Beograda. S obzirom na to da je bio letnji raspust i nisam htela da obavezujem ljude koji su na odmoru, a to je moralo odmah da se preuzme. Unajmila sam šleper i otišla bez razmišljanja da to završim “, govori učiteljica.

Izvor: kurir.rs