Ne bacajte novac na skupa bela jaja: Uz trik za prirodno izbeljivanje za 10 minuta imaćete savršenu podlogu za bojenje

|

Bilo koju boju za jaja da izaberete, najbolju nijansu postići ćete na čisto belim jajima. S obzirom na to da su ona oduvek skuplja u odnosu na “standardna” jaja, otkrivamo vam jedan trik uz koji ćete za desetak minuta dobiti savršeno bela jaja.

Ono šta se postiže izbeljivanjem jaja jeste da se skida površinski sloj i tako se dolazi do sledećeg koji je svetliji, ali obratite pažnju zbog toga što je ljuska jako osetljiva nakon izbeljivanja.

Sve što vam je za ovaj postupak potrebno jeste da pripremite sirće, vodu, jaja, sunđer kojim ćete farbati jaja, boja za jaja i ulje.

Pre nego što započnete proces potrebno je da sirće i šerpu u kojoj ćete izbeljivati jaja iznesete na sobnu temperaturu. Zatim, na dan kada odlučite da izbeljujete jaja, neophodno je da jaja operete mlakom vodom i poređate ih u šerpu gde ćete kuvati jaja. Prelijte ih mlakom vodom i isto toliko stavite sirćeta, ali pratite meru, odnosno na 20 jaja dodajete litar vode i litar sirćeta.

Jaja je potrebno kuvati između 10-15 minuta, a nakon toga u tu vodu lagano nalijte hladnu vodu kako bi mogli lakše da uzmete jaja koje je potrebno malo isplati pod mlazom vode kako bi dodatno skinuli ljusku, ali za sve to koristite sunđer. Nakon ovoga vaša jaja će biti spremna za bojenje. Dobićete savršene pastelne nijanse.

Izvor: glossy.espreso.co.rs