Većina žena prolazi kroz ono što je Tijana: Od kako sam dobila dete svekrva ne prestaje da mi se meša u život

|

Odnos svekrve i snaje uvek je bio ocenjivam sa podsmehom i u negativnom kontekstu. Retki su oni primeri kada se snaja i svekrva slažu oko mnogih stvari.

Tijana je na jednom forumu podlila svoje iskustvo sa svekrvom.

“Suprug i ja smo sedam godina zajedno, a u braku smo tri godine. Imamo ćerku od godinu dana. Trebalo mi je dosta vremena da uđem u vezu, tražila sam pravu ljubav, osobu koja me razume, podržava, bezuslovno daje ljubav i čini da se osećam sjajno. Baš takvog partnera sam i našla. Takođe mi je uvek u ozbiljnim vezama bio važan odnos sa roditeljima partnera. Moji roditelji su se uvek svađali zbog očeve porodice i kao dete sam često prisustvovala ti m raspravama. Želela sam da takvu situaciju izbegnem u svom braku.”, započinje svoju ispovest Tijana.

“Kada me je suprug upoznao sa svojim roditeljima, njegova porodica je bila veoma ljubazna prema meni. Bili su sjajni, puni lepih reči i energije, pozitivni, zanimljivi – kao da smo se odmah odlično razumeli. Godinama smo se viđali na ručkovima, razgovarali, išli zajendo na izlete, ali sve se promenilo kada sam dobila ćerku. Odjednom su počeli učestalo da dolaze kod nas, svekrva mi stalno govori kako kao mama radim pogrešne stvari, ističe kako nisam iskusna i da ona zna bolje, meša mi se u kućne poslove i gajenje deteta.”, nastavlja ova žena.

Ovo je problem kod većine žena, mnoge se pitaju šta uraditi u tim situacijama.

“Kada ne dolazi, stalno me zove na telefon, ispituje šta sam uradila, kako je dete, nagoveštavajući kako je njen sin, a moj suprug umoran i da akjo mi je potrebna pomoć, ona uvek može da suskoči. na početku sam ovo posmatrala u smislu “sve radi iz dobre namere”, ali vremenom je njeno preturanje po kući, uzimanje detat kada god želi i stalno kritikovanje prešlo granicu. Njeno prisustvo je počelo da me izluđuje. Kuću u kojoj živimo dobili smo od nje na poklon, a sa tim je došla dodatna odgovornost i njihova sloboda da budu tu kad god to požele.”.

Tijanin suprug ne želi da utiče na svoju majku, a njihov brak počinje da trpi zbog nje.

Izvor:sensa.mondo.rs