Detalji o njegovom ocu će vas iznenaditi: Ko je zapravo Matej Periš – ovo je njegova priča

|

Potraga za nestalim Matejem Perišem (1994) iz Splita još uvek traje. Naime, on se izgubio 31. decembra u beogradskom klubu Gotik.

On je došao u Beograd da proslavi Novu godinu. Zasad je poznato da je mladić napustio klub usred noći te da su ga kamere snimile kako ide prema reci.

Prema rečima njegovog oca, Matej je trenirao vaterpolo, bio je sportista i nepušač. O njemu je govorio njegov otac Nenad kroz kontekst mogućeg pada u reku.

“Mislim da zbog njegovog stanja i kondicije, znanja o plivanju i veštine ne dolazi u obzir da bi pao u reku i da bi to bila okolnost koja može dovesti do tragčnog slučaja”, rekao je Periš.

Matej je završio gimnaziju i Ekonomski fakultet. Preko leta je radio kao kapetan broda.

Periš ima otvoren Instagram profil, na kojem i nije nešto aktivan. Kako se tu može videti, voleo je putovanja, tako se tu nalaze fotografije iz Amsterdama i Praga, kao i njegovi snimci dok skače u more i roni.

Zadnja objava na Instagram profilu objavljena je u februaru 2020. godine.

U opisu Periševog profila stoji: “Živi bogovski, ne očekuj ništa.”

Kako je rekao Matejev otac, ovo je bio prvi put da je Matej došao u Beograd sa prijateljima, sa kojima je trebao dočekati Novu godinu.

Što se tiče njegovog oca Nenada, radi se o poznatom vaterpolo sudiji. Sudio je i na Olimpijskim igrama u Tokiju. Stoga, nije nelogično da su mu pomoć uz dobronamerne građane ponudili i ljudi iz srpskog vaterpola, poput bivšeg vaterpolista Igora Milanovića, pomoćnika ministra sporta Darka Udovičića, te Danila Ikodinovića.

Dodajmo i da Matej ima dve sestre, o čemu je takođe govorio njegov otac.

“Rekle su mi: ‘Tata, idi, nađi ga”, rekao je Nenad Periš, koji trenutno u Beogradu traži svog sina.

Izvor: espreso.rs