Venčanja, razvodi, bebe – Đoković, Jokić, Lane: Po čemu ćemo pamtiti proteklu godinu

|

Godina iza nas bila je veoma turbulentna, a obeležilo ju je mnogo novorođenih beba, nekoliko venčanja i jedan razvod, istorijski uspesi sportista i kulturnih radnika i odlasci brojnih velikana.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković podario nam je dosta radosti. Upisao se u istoriju sporta kao najbolji teniser svih vremena: 355. nedelju je na vrhu ATP liste a sa 20 osvojenih grend slem turnira izjednačio se sa Federerom i Nadalom. Košarkaš Denver nagetsa Nikola Jokić, koji je sa suprugom Natalijom početkom jeseni dobio kćerku Ognjenu, proglašen je za najboljeg igrača NBA lige, dok je Vasilije Micić, plejmejker turskog Efesa, bio MVP – najkorisniji igrač Evrolig

Tokom ove godine mnogi su proširili svoje porodice. Bivša teniserka Jelena Janković sa partnerom, doktorom Brankom Baraćem, radovala se dolasku na svet kćerke. Glumci Nina Janković Dičić, Jelisaveta Orašanin Teodosić, Petar Strugar i Nada Macanković postali su roditelji drugi put. Glumica Marijana Mićić, kao i voditeljka Slađana Slavković i pevačica Katarina Grujić su po prvi put postale mame.

Mnogi velikani su nas napustili u godini za nama, a neki od njih su: Đorđe Balašević, Marinko Rokvić, Merima Njegomir, Lane Gutović, Nenad Nenadović, Mira Furlan, Minja Subota.

Izvor: gloria.rs