Patrijarh Porfirije poručuje: “Svi koji Hrista smatraju retrogradnim, a hoće poruku Crkve o bilo čemu, ostaće bez odgovora”

|

U video poruci na Instagramu patrijarh srpski Porfirije obratio se javnosti u vezi poslednjih događaja sa ekološkim ustankom.

p

“U Crkvu dolazimo da bismo dotakli tajnu Hrista i tajnu čoveka stvorenog za večnost. Tek kad na istinski i jevanđeljski način razumemo umom i srcem u isto vreme tu jevanđeljsku poruku i tajnu onda ćemo imati ispravne stavove, na pravi način ćemo razumeti i sve druge teme, i ove koje sam pomenuo, i socijalne i ekonomske i političke i kakve god hoćete”, piše Porfirije i dodaje:

“Ako budemo Hristom preobraženi, na mestu na kojem budemo, šta god da smo, preobražavaćemo sobom to mesto. Mi preobraženi i preobražavani preobražavaćemo i tvar i ljude oko sebe. Otuda oni koji smatraju da je sistem vrednosti koje Hristos propoveda, da je retrogradan, da je Jevanđelje retrogradno, a hoće poruku Crkve o bilo čemu, a u Crkvu nisu ni došli osim što možda sebe smatraju pravoslavnim Srbima po rođenju, naprosto ostaće uvek bez odgovora”, napisao je patrijarh na Instagram nalogu.

Inače, patrijarh se juče oglasio povodom protesta pristalica ekoloških pokreta, rekavši da je tužan što se ljudi ovako ponašaju na samom početku posta, i poručio ljudima da se čuvaju. Ova njegova objava naišla je na dosta negativnih komentara.

Izvor: alo.rs