Zorica je Joksimoviću dala 15.000 evra za montažnu kuću, a on je preveslao posebnom taktikom: Ovako je nasela

|

Beograđanka Zorica (63) imala je san da penzionerske dane provede u montažnoj kući na Avali, daleko od gradske vreve. Njen plan pokvario je preduzetnik iz varošice u zapadnoj Srbiji koji joj je na ime avansa uredno uzeo 15.000 evra, ali kuću do danas nije ni počeo da radi. U svojoj ispovesti za Zaštitnik potrošača Zorica je ispričala kroz šta sve prolazi zbog prevare.

“Dogovorila sam se s njim 9. septembra prošle godine da mi izgradi montažnu kuću na mom placu na Avali. Za njega i firmu sam saznala preko njegovog Instagram profila. Nije mi dostavio nikakvu pisanu ponudu, već mi je u razgovoru koji smo vodili u mom stanu na Voždovcu rekao iznos od 30.000 evra”, priča Zorica, napominjući da joj je od početka sve bilo sumnjivo.

Ugovor su sklopili kod notara i istog dana Joksimović je dobio 15.000 evra na ruke, pred notarom 10.000 evra i 5.000 evra naknadno u njenom stanu u prisustvu dva svedoka. Međutim, Zorica ubrzo shvata da su problemi izvesni, jer graditelj prestaje da joj se javlja, a posao nije ni započeo.

“Nakon toga konstantno je izbegavao dolazak na moj plac i počeo da me laže i daje mi neke nebulozne izgovore. Odmah sam mu tražila novac natrag, međutim, izgovori su se konstantno nizali”, priča Zorica i dodaje:

“U međuvremenu sam saznala da postoji još petoro ljudi koje je on na isti način prevario. Pošto je rok za izradu objekta prošao, a novac nije vraćen, odlučila sam da presavijem tabak i da ga tužim.

Vlasnik pomenute firme ne poriče da je uzeo novac, a da nije ispunio svoj deo dogovora.

“Istina je, uzeli smo avans, ali uzrokovani promenama cena na tržištu i poslovnom situacijom u kojoj smo se našli, nismo uspeli da ispoštujemo odredbe ugovora. Nastojaćemo da obeštetimo gospođu Zoricu, vratimo uzeti novac i da nastavimo rad. Do sada smo uradili više od 15 kuća i 300 igrališta za decu. Nije nam ideja bila da bilo koga prevarimo”, kaže B. J.

Izvor: kurir.rs