Vulin više neće biti ministar u vladi Srbije: Evo koju važnu fukciju će on zauzeti

|

Ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin više neće obavljati svoju dosadašnju funkciju u Nemanjinoj 11, već se seli u fotelju direktora BIA – prenose Novosti.

Nakon sednice predsedništva SNS, Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pročitao je imena članova kabineta i otkrio da će na čelu srpske policije biti Bratislav Gašić.

Kako su naveli izvori, nakon odluke da Gašić postane ministar unutrašnjih poslova, očekuje se da Aleksandar Vulin preuzme poziciju prvog čoveka BIA.

Njegovo ime Vučić nije pročitao, ali mu se nije ni zahvaljivao na „dosadašnjoj saradnji“ što, ukazuje da ga uskoro očekuje nova funkcija.

Aleksandar Vulin je na mestu ministra policije bio od 2020. godine, a prethodno je bio na čelu Ministarstva odbrane.

Predsednik Srbije je umesto mandatarke Ane Brnabić, pročitao danas imena novih ministara i još rekao:

„Zaista smo se trudili da u ovim uslovima napravimo vladu koja će da prezimi ovu zimu i možda sledeću zimu. I onda će doći do temeljnihjih promena, od čela vlade pa nadalje. Kao što posle toga dolazi do promena i na mestu predsednika republike i sve ostalo, a ono što je za nas važno to je da pokazujemo da imamo dobre ljude, da se borimo za ljude i da vodimo Srbiju na najbolji način“, saopštio je Vučić.

Izvor: kurir.rs