Vremenska prognoza donosi veliki preokret: Ove nedelje i minus, a iduće do 20 stepeni

|

Zahvaljujući Baba Marti, pred nama je nedelja nalik zimskim vremenskim uslovima. Ali, već sledeće nedelje biće prolećno vreme, sa temperaturama od 15 do 20 stepeni, kaže meteorolog kompanije Weather to umbrella” Đorđe Đurić. U većem delu zemlje pao je sneg, a maksimalne temperature su koji stepen iznad 0 stepeni.

“Na severu Srbije u utorak ujutro vedro, sredinom dana i posle podne umereno oblačno. U ostalim predelima tokom celog dana biće promenljivo oblačno, u južnim i zapadnim predelima sa susnežicom i snegom. Duvaće umeren do pojačan severni i severozapadni vetar, a u Vojvodini jak severoistočni. Minimalna jutarnja temperatura od -4 do 0, u Beogradu -1, maksimalna dnevna od 1 na jugu do 6 na severu Srbije, u Beogradu do 5”, kaže Đurić.

U sredu i u četvrtak u Srbiji će biti promenljivo oblačno i hladno sa kišom, susnežicom i snegom, a padavine će biti uglavnom lokalnog i pljuskovitog karaktera.

“Ponegde se očekuju i pljuskovi. U četvrtak tokom dana sa severa razvedravanje. Maksimalna temperatura biće od 2 na jugu Srbije do 8 na severu Vojvodine, u Beogradu oko 5. U petak i za vikend nad Srbijom će se nalaziti veoma snažan anticiklon, a vreme će biti veoma stabilno i suvo. Ujutro se očekuju umeren do jak mraz. Jutarnja temperatura biće od minus 9 do minus 3, lokalno i ispod -10°C, a maksimalna dnevna u većini predela oko 5°C”; prognozira Đurić.

Ipak, već od početka naredne nedelje počeće priliv toplije vazdušne mase.

“Od sledećeg ponedeljka očekuje se osetno toplije i sunčano vreme, a i prema temperaturama vreme će biti nalik prolećnom. Biće relativno toplo, jer će se sa jugozapada i sa Mediterana prostirati termički greben. Vreme će biti stabilno, suvo i sunčano, ali uz južna i jugozapadna strujanja. Maksimalna temperatura već oko 14. i 15. marta biće oko 15 stepeni a oko 17. i 18.i do 20 stepeni. Ipaj, jutra će biti hladna uz pojavu mraza”, najavljuje Đurić.

Izvor: novosti.rs