Više javno tužilaštvo saopštilo nove informacije o Kostinom ocu: Evo šta će se sledeće ispitivati

|

Više javno tužilaštvo u Beogradu oglasilo se saopštenjem u kojem su izneli nove informacije o majci i ocu K.K. Kako navode, ispitaće se da li je otac zapuštao i zlostavljao sina, saopšteno je iz Tužilaštva.

Kako stoji u saopštenju, biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Uporedo sa tim, u toku je pretkrivični postupak protiv majke koji se vodi kako bi se utvrdilo da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica. M. K. je pre dva dana saslušana u policijskoj stanici gde je odgovarala na pitanja koja se odnose na ponašanje dečaka i odnosa u porodici.

Predistragu o slučaju majke K.K. vodiće Više javno tužilaštvo u Beogradu, nakon što preuzima slučaj od Prvog osnovnog tužilaštva radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dečakovog oca.

Majka dečaka K.K. saslušana je pre dva dana u Policijskoj upravi Beograd gde je odgovarala na pitanja o odnosima u porodici. U narednim danima ona će biti saslušana i u tužilaštvu.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena majka da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ “Vladislav Ribnikar”, kao i da se preduzmu sve mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Izvor: espreso.co.rs