Uprava carine Srbije organizuje prvu elektronsku licitaciju: Prodaju firmirane satove, tašne, telefone – Svako može da licitira

|

Iz Uprave carina Srbije najavili su da će u sredu, 30. marta, biti održana prva elektronska licitacija za koju su prijave počele u ponedeljak, 21. marta. U skladu sa idejom potpune digitalizacije poslovanja, Uprava carina uvodi novi način prodaje trajno oduzete robe, i to isključivo putem interneta.

Na prvoj elektronskoj licitaciji Uprave carina biće izloženo ukupno 20 stavki. Tu su i firmirani skupoceni ručni satovi, razne ženske tašne, mobilni telefoni, projektori… ali i jedan izgubljeni prtljag.

Najveću početnu cenu, od 885.000 dinara, ima ručni sat Hublot, a na spisku za prodaju nalazi se i nekoliko mobilnih telefona – ajfon 7 za 12.000 dinara, četiri brendirane ženske tašne, tri projektora, slušalice i USB kablovi, kao i izgubljeni prtljag za 39.000 dinara koji se prodaje zbirno i za koji pravo licitacije imaju samo pravna lica.

Jednu od 20 stavki u ponudi čini tačno – 460 predmeta. Radi se o 230 komada slušalica za mobilni telefon i 230 usb kablova. Oni se nude po početnoj pojedinačnoj ceni od 150 dinara za slušalice i 100 dinara za usb kabl. Za ove predmete mogu da licitiraju firme i preduzetnici, ali zato za kupovinu novog muškog ručnog sata hublot bing bang, mogu da licitiraju i građani.

Svi zainteresovani za učešće na prvoj e-licitaciji mogu se prijaviti na sajtu Uprave carina. Na sajtu se možete informisati i o opštim uslovima prodaje robe, a tu je i korisničko uputstvo.

“Rok za prijavljivanje potencijalnih učesnika za prvu e-licitaciju i uplatu kaucije za učešće je petak 25. mart”, navodi se u saopštenju Uprave carina Srbije.

Izvor: mondo.rs