U Topoli posle 15 godina pravljen ispraćaj za vojsku i to za devojku: “Ti si ćerko tatin sin” – Katarina odlukom usrećila oca

|

U Topoli i Kloki ali i dalje dugo će se prepričavati da je jedna hrabra i lepa devojka odlučila da haljinu i štikle zameni vojničkom uniformom i čizmama. Ovako sa ponosom ovih dana govore prijatelji i rođaci koji su Katarinu ispratili na redovno služenje vojnog roka, uz sve srpske običaje, kako i priliči.

„Ti si ćerko tatin sin, sa tobom se ponosim“, kaže Katarinin tata pevušeći pa dodaje:

“Puno mi je srce, iako nisam baš podržavao ovu njenu odluku. Sada sam ponosan i preponosan, ona je moja lepotica tatina ćera a sa ovom odlukom ispunila je moje srce. Imam i sina, ako Bog da i njega ćemo ovako pratiti u vojsku. Šta da vam kažem, bilo je prelepo, okupili se prijatelji, rodbina, društvo moje ćerke, posle petnaest godina u našem selu napravljeno je ovakvo veselje, a muzičari, moram vam priznati po malo su i zaboravili te pesme za ispraćaj u vojsku, posle toliko godina i razumljivo je”, kaže Željko Stojadinović, ponosni otac.

Katarina je završila saobraćajnu školu i kako kaže, niko nije bio za ovu njenu odluku ali posle dugih razgovora podrška nije izostala.

„Brat je mlađi od mene tri godine, on verovatno neće imati ovoliko hrabrosti kao ja i služiće vojsku kao i većina mladića poslednjih godina. Na mom ispraćaju u vojsku bilo je 230 gostiju, sve je bilo super, svi su začuđeni a kad su se pevale vojničke pesme a ja u haljini, našminkana, štikle, ljudi nisu mogli da veruju“, kroz smeh kaže Katarina koja će za par dana stati rame uz rame sa mnogim momcima u vojničkom odelu.

Katarina će od 1. septembra biti na odsluženju vojnog roka u Somboru. Ova devojka će biti deo avionsko raketne jedinice za protivvazduhoplovnu odbranu.

Izvor: blic.rs