U diskoteku je dolazio u pižami, a ona je zbog njega raskinula veridbu: Zoran Radmilović bio je okoreli šmeker ali voleo je samo Dinu

|

Svi koji su imali sreće da upoznaju legendarnog Zorana Radmilovića znaju koliki je on bio boem i sjajan prijatelj. Njegov kolega Aljoša Vučković ispričao je par anegdota o čuvenom glumcu.

“Zoran je stanovao blizu diskoteke i dešavalo se da dođe pred spavanje u pidžami i sa “papuče”, kako je on voleo da kaže. Na ulazu bi mu rekli – “ne možete da uđete”, na šta bi on odgovorio ono njegovo čuveno – “Ajde! Ti meni da kažeš da ja ne mogu da uđem. Vidiš kako sam obučen. Ovo je pidžama za izlazak, a papuče su iz Zaječara.” A onda mu je izbacivač rekao, “ako je tako, onda izvolte”. Još bi se i šalio kako ga čeka tamo jedna dama, a onda bi pokazao na Čupka, disk džokeja koji je imao dugačku kosu”, ispričao je Vučković jednom prilikom.

Emotivni život Zorana Radmilovića obeležila je anđeoski lepa glumica Dina Rutić(1943). Želela je da se posveti književnosti i upisala je Filoloski fakultet u Beogradu. Za kratko vreme postala je najpopularnija beogradska glumica u Jugoslaviji.

Slava je nije promenila, bila je vrlo skromna i dalje je najviše od svega volela književnost. Nakon što je zaigrala zajedno sa Zoranom Radmilovićem u TV drami Mome Kapora “Provod” 1966, oni su se zbližili, a Dina je raskinula veridbu sa tadašnjim izabranikom i poklonila srce Zoranu Radmiloviću.

Venčali su se 1966. godine, a 1971. godine su dobili ćerku Anu. Pričalo se da je od svih uloga Zoran najviše voleo ulogu oca, a porodica mu je bila najveći oslonac i podrška u životu.

Izvor: najzena.rs