Težak žreb za Đokovića: Poznato ko će biti Novakovi rivali u Monte Karlu – Čeka ga ozbiljan zadatak

|

Novak Đoković saznao je imena rivala na prvom mastersu na šljaci ove sezone. Naš najbolji teniser će u prvom kolu turnira u Monte Karlu biti slobodan dok ga u drugom kolu čeka bolji iz duela Marka Đirona i Aleksandra Davidoviča Fokine.

Zatim sledi najverovatnije Roberto Bautista-Agut, a možda dobije i priliku za revanš Evansu koji ga je porazio pre godinu dana u Monaku. Na putu do finala potencijalni rivali su mu Karlos Alkaraz u četvrtfinalu i Kasper Rud u polufinalu.

U drugoj polovini žreba nalaze se prologodišnji šampion Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev i Andrej Rubljov, ali nijedan od njih trojice ne može da se pohvali dobrom formom u ovom trenutku. Đokoviću će ovo biti tek drugi turnir ove godine, posle nastupa u Dubaiju gde ga je elimisao Jirži Veseli.

Đoković je neko vreme skinut sa prvog mesta ATP liste, ali zbog slabijih izdanja Danila Medvedeva, ubrzo se vratio na istu a kako će Medvedev propustiti trunir zbog operacije ima šanse da uveća bodovnu razliku koja iznosi 10 poena. Novak je prošle sezone ispao u drugom kolu od Evansa, pa brani minimalan broj bodova. U Monte Karlu neće igrati ni Rafael Nadal ni Mateo Beretini.

Izvor: nova.rs