Taksisti traže povećanje cena starta i ostalih usluga: Zahtevaju hitan sastanak – Ovo bi mogle biti nove cene

|

Kako saznaje Telegraf Biznis, taksi prevoz u prestonici Srbije mogao bi da poskupi i do 25 odsto. Strukovno udruženje taksi preduzetnika SITAB uputilo je Gradu Beogradu zahtev za povećanje cena, a zbog skoka troškova.

Taksisti traže da start ubuduće iznosi 300 dinara, prva tarifa 100 dinara po kilometru, a druga odnosno treća – 130 i 200 dinara. Sat čekanja bi u tom slučaju koštao 1.000 dinara. Telegraf Biznis je imao uvid u dopis koji je poslat na adresu Grada Beograda, a u kojem se pored ostalog navodi obrazloženje za ovaj zahtev.

U njemu stoji da je cena goriva, održavanja vozila i svih troškova cene obavljanja taksi prevoza znatno uvećana u proteklom periodu. Zbog toga je, kako ističu, nemoguće poslovati sa trenutnim cenama taksi prevoza.

Osim povećanja cena usluga, SITAB zahteva i uvođenje privremenog nadzora nad organima grada u kontroli taksi prevoza.

“Nezadovoljni smo sve većim brojem vozila i lica koja u suprotnosti sa zakonom vrše prevoz”, kažu iz udruženja.

Navode i da od skoro komunalna milicija nema ovlašćenja da kontroliše taksi prevoz ili da suzbija nezakoniti prevoz, zbog čega traže izveštaj inspekcije.

“Suprotno zdravom razumu, i postojećim zakonskim odredbama, vozači “Kar go”, ili sada Mr, D. bez ikakve kontrole, nesanksionisano i slobodno obavljaju delatnost koju nemaju zakonsko pravo da obavljaju. Zahtevamo da se svi gradski nadležni organi uključe u rad i da se suzbije siva ekonomija i da se pomogne uređenje taksi delatnosti u korist naših sugrađana, posetilaca grada Beograda i taksi preduzetnika”, stoji u dopisu.

Izvor: telegraf.rs