Suprug Marije Popović smršao 20 kilograma – Saznanje o bolesti mu je promenilo život iz korena

|

Marija Popović, voditeljka emisije „RTS Ordinacija“, ugostila je svog supruga i kolegu Milana Popovića, koji je smršao čak dvadeset kilograma.

“Kada sam imao 97 kilograma, niko mi nije prišao da kaže da nešto nije u redu sa mojim zdravljem. Sada, kad imam dvadeset kilograma manje, prilaze mi i pitaju da li sam bolestan”, započeo je Milan svoju priču.

“Bio sam fanatični pušač, pušio sam dve i po pakle dnevno, i onda sam rešio da ostavim duvan. Nisam znao šta da radim kad sam gladan i kilogrami su malo-pomalo počeli da se sakupljaju, a onda i sve ostalo: nespavanje, posao, stres, stalna putovanja… Verovatno je sve to dovelo do nagomilavanja kilograma. Potom su se pojavili i drugi simptomi koje nisam umeo da prepoznam”, rekao je poznati voditelj.

Pre oko sedam, osam godina Popović je uočio prve simptome insulinske rezistencije, a u emisiji kod supruge ispričao je kako je sve počelo.

“Nisam znao da prepoznam zašto se hvatam za vodu više nego drugi, zašto mi se suše usta, zašto osećam glad na sat, sat i po. Pojavila se hipertenzija. Organizam se ponaša kao konj u galopu, uđem negde gde mi ne prija, počne srce da mi lupa. Moj kardiovaskularni sistem, koji mi je bio najjača karika, postao je problematičan”, objasnio je voditelj.

Milan je dobio terapiju koja mu je pomogla da prebrodi napade neizdržive gladi, a takođe je korigovao ishranu. Izbacio je hleb, sokove, namirnice pažljivo kombinuje.

“U kuću ne unosimo sokove, ni gazirane, ni negazirane, ni ceđene, jer imaju mnogo šećera. U našoj kuhinji je to jednostavno, boranija na seljački način je odlična, pasulj takođe. Nikad ne mešam proteine sa proteinima, ako jedem meso, jedem samo meso, a ne i jaja ili sir uz njega”, otkriva autor više popularnih emisija na Radio-televiziji Srbije.

Izvor: hellomagazin.rs