Spašena žena iz Turske koju su locirali srpski spasioci: 100 sati provela pod ruševinama na 15 metara dubine

|

Srpski spasioci locirali su u ruševinama ženu koja je više od 100 sati provela zatrpana, potvrdio je za portal Nova Davor Vidović, vođa spasilačkog tima iz Srbije. Ženu su, kako je saopštio MUP Srbije, juče locirali srpski vatrogasci-spasioci uz pomoć specijalizovane opreme za elektronsku audio i video pretragu.

“Nakon više od 100 sati koliko je provela u ruševinama, lokalne spasilačke službe izvukle su i spasile”, saopšteno je iz MUP-a.

Davor Vidović, vođa spasilačkog tima iz Srbije, potvrdio je ovu informaciju objasnivši da je žena uočena zahvaljujući opremi koju srpski tim ima sa sobom. Takođe, rekao je i da danas kreću da rade na jednom stambeno-poslovnom kompleksu u kom je u trenutku rušenja bilo oko 100 osoba, a mali broj njih je izvučen.

“Ovde su zgrade od osam spratova nakon zemljotresa svedene samo na tri i to šuta, tako da možete da zamislite kakav je to nivo razaranja ovde i sa čim se suočavamo. Ima i velikih stambeno-poslovnih objekata, trenutno krećemo na jedan takav, a pretpostavka je da je minimum sto osoba bilo u takvom objektu i samo minimalan broj izvađen do sada. Upravo konvoj kreće tamo”, ispričao je Davor Vidović, nakon čega je otišao da spašava ljude u ruševinama.

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije, nastavljaju sa akcijama spasavanja i potrage za preživelim na više lokacija u Odabasi, navode iz MUP-a Srbije.

Izvor: nova.rs