Snimak iz Paralije žestoko podelio Srbe: Jedni su ponosni, drugi posramljeni – “Kao na vašaru”

|

Paralija je definitivno mesto gde su Srbi najčešći gosti tokom letovanja. Koliko su se Srbi tamo odomaćili, pokazuje i nedavni snimak na kome je prikazana Paralija uveče, dok njome odjekuje Užičko kolo.

Pomenuti snimak digao je veliku prašinu na društvenim mrežama. Nekima je to evociralo uspomene, pa se sećaju kako su i sami ranijih godina na koncertu u centru Paralje igrali kolo i kako je bilo prelepo. Opravdavaju i kažu kako nema ničeg lošeg u negovanju narodne muzike.

“Ne vidim problem, valjda treba da se ponosimo što se naše kolo svira u drugim državama, a ne da se stidimo…”, stoji u jednom komentaru, ali se većina ipak ljuti zbog sveta.

“Pa ovo je kao na vašaru, jadan narod koji ima smeštaj u blizini”, prokomentarisao je jedan korisnik društvene mreže.

“Strašno, odeš na more u Grčku da bi čuo neki sirtaki ili nesto grčko?A na kraju čuješ naše kako puštaju užičko kolo ili neki turbofolk? Zato je po meni u Grčkoj najbolje letovati tamo gde ima najmanje naših ljudi. Iskreno, u Paraliju ne bih otišao ni besplatno”, nadovezuje se drugi komentator.

Mnoge je to podsetilo na sada već kultni snimak u kom Srbi u Paraliji igraju kolo u plićaku.

Sve u svemu, oni koji ovog leta planiraju u Grčku svakako mogu u Paraliju koja uvek rado dočekuje srpske tursite. Za one kojima ne prija ovakva atmosfera, postoje i mnoga druga letovališta u Grčkoj.

Izvor: nova.rs