Siniša Mihajlović dobio otkaz – Pozvali ga na sastanak u klub i smenili: Drugi put napušta Bolonju

|

Srpski trener Siniša Mihajović smenjen je u Bolonji. Iako je prvobitna informacija glasila da će Mihajlović dobiti još jednu šansu i da će mu odlučujuće utakmice biti protiv Fjorentine i Empolija, uprava kluba više nije imala strpljenja.

Mihajlović je dobio otkaz nakon lošeg starta u Seriji A i samo tri boda iz pet utakmica, odnosno bez pobede. Informaciju da je bivši selektor Srbije smenjen plasirao je ugledni italijanski novinar Nikolo Šira, ali i list Korijere delo sport.

Mihajlović je sedeo na klupi Bolonje od 2019. godine, na njoj je odmah po dolasku osvojio impresivnih 30 bodova u 17 utakmica, čime je sačuvao ekipu u Seriji A i dobio ugovor i za takmičarsku 2019/20.

Odluka o rastanku saradnje doneta je na sastanku u klubu koji je održan u utorak. Prisutni su bili Mihajlović i predstavnici uprave, a nakon Mihinog izlaska iz kancelarije funkcioneri Bolonje počeli su da traže njegovog naslednika. Tako je završen njegov drugi mandat u klubu, gde je ostvario velike uspehe i ostavio dubok pečat u klubu.

U Bolonji je 2008. i počeo samostalnu trenersku karijeru, a potom je vodio Kataniju, Fiorentinu, reprezentaciju Srbije, Sampdoriju, Milan, Torino i iako je “na papiru” bio trener Sportinga, taj posao nije obavljao pa je dobio portugalski klub na sudu.

Izvor: mondo.rs