Sa zimom smo završili: Oglasio se meteorolog i otkrio kakvo nas vreme očekuje do kraja meseca

|

Meteorolog Marko Čubrilo oglasio se i izneo ono što sve zanima – da li će se prolećne temperature nastaviti i u narednim danima?

” U utorak će biti 18, 19 stepeni, zatim oko četvrtka i subote. Biće dana u narednom periodu kada će temperature biti skoro 20 stepeni Celzijusovih. Neće ići preko 20, već će oko 18 stepeni biti uglavnom lokalno, ali ćemo imati oko 15 stepeni, što je znatno iznad proseka. To je prava prolećna temperatura. Neće biti ni jutarnjih mrazeva “, kaže meteorolog.

Čubrilo otkriva da će u utorak, četvrtak i subotu doći do kratkotrajne kiše koja neće uticati na visoke temperature.

” U februaru neće biti zahlađenja, tačnije ne bi trebalo više da ga bude, ali naravno, može doći i do izmene, mada u ovom momentu ništa ne ukazuje na takve promene do kraja meseca. Ostajemo u ranom prolećnom režimu. Međutim, mart pripada isto zimi i on je zimski mesec. Kada ovako rano otopli u februaru, onda često u martu bude jačih zahlađenja. Ne traju ta zahlađenja dugo i ni slučajno neće biti kao u januaru, -15 i -20 stepeni, jer sa tim smo završili”, zaključuje Čubrilo.

Ipak, meteorolog kaže da iako neće biti mrazeva, ne sme se kladiti da neće biti i snega.

” Sa velikom zimom i mrazevima smo gotovi. To je završeno, ali za sneg ne bih smeo da se kladim da smo potpuno završili. To neće biti sneg koji bi ostao nedelju ili više dana, ali dan, dva sa snegom i hladnoćom u martu su mogući. Toplo vreme u februaru će se naplatiti sa kasnijim hladnim prodorima, da li u martu ili aprilu, videćemo, samo je pitanje koliko će oni biti snažni i da li će biti praćeni snegom. To sada ne možemo reći”, dodaje poznati meteorolog.

Izvor: kurir.rs