Rešen slučaj sa profesorkom iz Trstenika: Evo kako će biti kažnjeni đaci koji su joj izmakli stolicu

|

Tim za borbu protiv nasi1ja u Tehničkoj školi u Trsteniku predložio je da đaci, učesnici incidenta sa izmicanjem stolice profesorki, snimanjem događaja i postavljanjem na mreže, dobiju ukor Nastavničkog veća i jedinicu iz vladanja.

Ovaj predlog je većinim glasova na sednici Nastavničkog veća usvojen,a veći deo profesora je konstatovao da su se učenici popravili nakon produženog vaspitno-pedagoškog rada nakon incidenta, koji se odigrao još 9. novembra prošle godine.

Ovom sednicom Nastavičkog veća škole i ocenom Tima stavljena je tačka na vaspitno-disciplinski postupak, koji se u međuvremenu pretvorio u agoniju sa odlukom za isključivanje oba đaka, bez odgovarajućeg vaspitnog-pedagoškog rada usled čega je i usvojena njihova žalba na isključenje još prošlog decembra.

Podsetimo, snimak je prenošen uživo na Instagramu, odnosno distribuiran putem vibera. U međuvremenu, direktor školepodneo je ostavku. Ministar prosvete, kako je Ministarstvo dan kasnije potvrdilo saopštenjem, tu ostavku je i prihvatio. Profesorka se vratila na nastavu, ali više ne predaje odeljenju u kojem su učesnici incidenta.

Izvor: novosti.rs