Prosvetari burno reaguju na predlog dr Kona: Nema šanse da raspust počne pre Svetog Nikole

|

Epidemiolog i član Kriznog štaba, dr Predrag Kon danas je izjavio da naši građani na privremenom radu u zemljama Evropske Unije, dolaze na odmor pre katoličkog Božića, već oko svetog Nikole, i izneo je svoj predlog da deca u tom periodu ne idu u škole.

Na ovu najavu nastavnici su burno reagovali, rekavši da ne mogu da stignu da organizuju završetak prvog polugodišta za samo dve nedelje, koliko bi im ostalo ako bi se zimski raspust pomerio po Konovoj naredbi.

“Prerano je da zimski raspust počne pre Svetog Nikole. I kasno je da nam se to sada saopšti. Ostalo je mnogo posla da se uradi da bi se završilo polugodište. Mi sad za 19 dana treba da uradimo sve ono što bismo inače uradili za 30. Nije moguće”, poručila je Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS).

Milorad Antić iz Foruma srednjih stručnih škola ocenjuje da je ovakvo odnošenje prema prosvetnim radnicima neozbiljno i neodgovorno.

“Mi nismo roboti, ne radimo na dugme upali/ugasi. U prosveti radi 110.000 nastavnika koji imaju svoj plan i program. Ne možete danas za sutra da im kažete kako se sve menja. Naš predlog je bio da raspust počne 24. decembra i taj predlog smo uputili Ministarstvu prosvete, ali za sada nema odgovora”, kaže Antić.

Izvor: telegraf.rs