Preminuo glumac iz “Vojne akademije”: Mnogi će ga pamtiti po ulogama u poznatim serijama i filmovima

|

Glumac Mirsad Tuka napustio je ovaj svet danas u 59. godini. Kako prenosi „Klix“, on je preminuo u Sarajevu posle duge i teške bolesti, a komemoracija i sahrana održaće se u Sarajevu u četvrtak 13. jula.

Mlađe generacije najbolje ga pamte po ulozi Mraza iz „Vojne akademije“, a ostvario je brojne uloge na filmu i televiziji.

Ovog glumca smo imali priliku da gledamo u ostvarenjima kao što su „Nafaka“, „Ostavljeni“, „Sve džaba“, „Warriors“, „Remake“, „Složna braća“, „Zabranjena ljubav“, „Besa“, „Lud, zbunjen, normalan“ i drugim.

Mirsad je bio stalni član ansambla Kamernog teatra 55 u Sarajevu, a samo neke od predstava u kojima je igrao su „Hasanaginica“, „Sećaš li se Doli Bel?“, „Tri sestre“, „Poljska konjica“ i druge.

Mirsad Tuka rođen je 19. juna 1965. godine u Tuzli, a Fakultet dramskih umetnosti završio je u Beogradu. Debitovao je u filmu „Praznik u Sarajevu“, a za tu ulogu nagrađen je kao najbolji glumac debitant na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu 1991. godine. Iza sebe je ostavio ženu i dvoje dece.

Izvor: nova.rs