Predsednik Vučić je svojevremeno pokušao da živi od prosečne srpske plate: Pogledajte koliko je izdržao

|

Premijerka Srbije Ana Brnabić nedavno je priznala da ne bi mogla dugo da izdrži sa 40.000 dinara, koliko prima veliki broj građana Srbije. Ona je, gostujući na TV Blic, izjavila da bi joj minimalac potrajao svega nekoliko dana, i složila se da taj novac nije dovoljan za potrebe prosečnog građanina Srbije.

S druge strane, njen šef Aleksandar Vučić je svojevremeno, kao poslanik SRS, pokušao da mesec dana živi sa prosečnom platom, ali je brzo odustao.

Naime, Aleksandar Vučić je 2004. godine prihvatio da učestvuje u novinarskom eksperimentu produkcije VIN, kojim je predviđeno da poslanici žive mesec mesec dana od tadašnje prosečne plate koja je iznosila 175 evra, tadašnjih 12.700 dinara.

Od petoro poslanika, koji su prihvatili učešće u ovom eksperimentu, Vučić je izdržao najkraće. Odustao je od eksperimenta jer je, kako se tada navodilo u medijima, sav novac potrošio za desetak dana.

“Sa dvoje male dece ne može duže ako nećete da ih ostavite da gladuju”, rekao je tada Aleksandar Vučić.

Cilj ovog eskperimenta, kako su tvrdili njegovi autori, bio je da se poslanicima skrene pažnja na tešku ekonomsku situaciju u zemlji i da se upoznaju sa tim kako živi većina građana.

Izvor: nova.rs