Poznato kako je reagovao Novak Đoković na priznanje za propagiranje Teslinog dela

|

Odlukom uprave i članova Tesline naučne fondacije iz SAD, koju čine američki Srbi, Amerikanci i obožavaoci srpskog genija iz čitavog sveta, Novaku Đokoviću, dodeljen je 20. januara Orden Nikole Tesle.

Ovu vest su preneli skoro svi srpski mediji, ali je “promakla” vest da su svetskom teniskom asu broj jedan Novaku Đokoviću 26. januara u Beogradu uručena priznanja za propagiranje Teslinog dela. Priznanja i Teslinu medalju su mu dodelili zajedno Udruženje “Teslin toranj u Srbiji” i Udruženje Inženjera i tehničara Leskovca.

Kako nam je rekla Verica Radivojević, koordinatorka Udruženja “Teslin toranj u Srbiji”, bilo je logično da baš Novak bude dobitnik jer on voli Teslu, Tesla mu je idol, kaže.

Novak i udruženje će sigurno nastaviti saradnju. Verica navodi i da su oni, pre fondacije iz Amerike, odlučili da Novak Đoković bude dobitnik Teslinog priznanja.

– Novakova reakcija na to je bila takav osmeh da vam ne mogu opisati – navodi Verica i napominje da Novaka obožava.

Na pitanje kako su reagovali na sve što se s Novakom dešavalo u Australiji uoči početka Australijen opena, Verica kaže:

– Reagovali smo kao većina što je reagovala, podržavali smo ga sve vreme, na sve moguće načine. Australijanci nisu bili u pravu što su to uradili. Nema ispravnijeg, iskrenijeg i boljeg momka od Noleta – smatra Verica.

Priznanje Novaku Đokoviću uručio je koordinator Udruženja Teslin toranj u Srbiji Marko Dozet, inače direktor Tesline Naučne fondacije Nijagara i autor “Tragovima velike trojke (Mokranjac, Tesla i Stepa)”.

“Kao što je opšte poznato Novak Đoković veoma često govori javno o Nikoli Tesli i njegovom velikom delu, i divi mu se za sve što je uradio. Novak je 7. novembra 2021. posle osvajanja 37. mastersa u svojoj karijeri na svom Instagram profilu objavio fotografiju gde je obukao majicu sa likom Nikole Tesle koju mu je poklonilo Udruženje Teslin toranj u Srbiji. Tom prilikom je napisao između ostalog da mu je veliko zadovoljstvo i čast što je osvojio 37. masters u karijeri i što po 7 put završava godinu kao prvi”.

“Genije svetskog tenisa je mogao da obuče mnogo šta, ili majicu svojih sponzora koji mu donose… Odmah toga trena predsednik Udruženja Teslin toranj u Srbiji je sazvao sastanak udruženja i predložio da Novak Đoković dobije od udruženja priznanje za propagiranje Teslinog dela. Odluka je bila jednoglasna, a istog dana se ideji priključilo i partnersko Udruženje inženjera i tehničara Leskovca”.

“Sve je bilo spremno istog dana i priznanja i medalja, ali se birao trenutak za dodelu. Posle svega onog i neprijatnosti što je doživeo u Australiji za nas nije bilo dileme da je sada najbolji trenutak jer time mu i mi dajemo skromnu podršku da ostane broj jedan još mnogo godina u svetskom tenisu što i verujemo da će biti”, navodi se u objavi na Fejsbuku koju su potpisali Dušan Sinadinović, iz Udruženja Teslin toranj u Srbiji i Slobodan Đorđević iz Udruženja inženjera i tehničara Leskovca.

Izvor: telegraf.rs