Posle Novaka i Nikola pokorio planetu – Srbin je NBA šampion: Pred novinarima izvadio telefon – “Samo da proverim da li mi je Novak čestitao”

|

Košarkaši Denvera prvi put u istoriji su postali šampioni NBA lige. Nikola Jokić je odigrao još jednu sjajnu utakmicu, bio je najefikasniji sa 28 poena, uz 16 skokova i četiri asistencije.

Nikola Jokić je šampion NBA lige i MVP finala, Novak Đoković je osvajač Rolan Garosa i najbolji teniser koji je ikada hodao planetom, a Srbija slavi!

Nakon svečane ceremonije i velikog slavlja na terenu i u slvačionici Nagetsa, usledila je konferencija za medije na kojoj je takođe briljirao Nikola Jokić.

Novak je osvojio Rolan Garos, a Nikola NBA ligu, pa je jednog američkog novinara zanimalo Jokićevo mišljene o neverovatnim uspesima Srba.

Jokić je odmah izvadio je mobilni telefon da proveri da li ima poruku od srpskog tenisera, a onda je shvatio da ima previše poruka, pa je u šali opsovao:

– J**ote… Aaaa ne, ima previše poruka, isključiću telefon”, rekao je Jokić i izazvao lavinu smeha u sali.

Onda se konačno uozbiljnio pa počeo da odgovara na postavljeno pitanje. Istakao je da je sport Srbima jako bitan i da smo i pre 10 ili 20 godina bili sjajni kada je sport u pitanju.

“Znate, sport je nešto što je Srbiju stavljalo ispred svih, čak i pre 10 ili 20 godina. Sada kada imamo Đokovića koji je verovatno najveći ikada… Za nas je svakako najveći ikada, a sada imamo i našeg osvajača NBA prstena mislim da je zaista dobar momenat da se bude Srbin”, istakao je najbolji košarkaš današnjice.

Izvor: mondo.rs