Posao u Srbiji na koji konkuriše po 2.000 ljudi, ali ne zbog plate: Njima nikad nije dosadno na poslu, a objave na mrežama su im hit

|

Biti carinik u Srbiji podrazumeva dinamičan posao na kome se svakodnevno dešavaju zanimljive situacije. Da motiv za traženje posla nije uvek samo zarada, dokazuje i činjenica da se na dva konkursa raspisana tokom 2021. godine za prijem 86 službenika, prijavilo više od 2.000 kandidata.

Inače, od oko 2700 zaposlenih u Upravi carina, gotovo polovina radi u operativi i administraciji sa srednjom stručnom spremom gde prosečna zarada iznosi 46.918 dinara, otkrivaju sagovornici Telegraf Biznisa.

Carinici su u 2022. godinu ušli sa većim zaradama, a prosečna isplaćena zarada u Upravi carina za decembar 2021. godine iznosila je 61.635 dinara. U prethodnoj godini, elektronskim putem više od 200 građana tražilo je informaciju o zaposlenju u Upravi carina, uz dostavljanje motivacionog pisma i radne biografije, što takođe govori o velikoj zainteresovanosti za rad u carinskoj službi.

Carinicima nekada nije lako, ali svakako im nikada nije dosadno – putnici se na razne kreativne načine dovijaju da preko granice prenesu ono što žele, pa je Instagram profil Uprave carine jedan od najzanimljivijih profila.

Izvor: telegraf.rs