Ovo su uhapšeni poreski inspektori: Među njima i načelnik odeljenja za poresku kontrolu u Zemunu

|

U velikoj akciji policije jutros je uhapšeno šest osoba, Lj. Š. (64), D. S. (48), A. B. (51), T. V. (64) , A. P. (58), D. S. (58). Oni su zaposleni u Poreskoj Upravi filijale Zemun i Voždovac, a lišeni su slobode zbog sumnje da su opštetili budžet Srbije za oko 115 miliona dinara.

U Beogradu je u toku velika akcije hapšenja državnih službenika, a prema saznanjima, za sada je uhapšeno šest osoba. Zbog zloupotrebe službenog položaja. Oni su sebi pribavljali korist tako što su sačinjavali zapisnike neistinitog sadržaja radi povrata PDV-a.

Među uhapšenima je i načelnik odeljenja za poresku kontrolu u Zemunu A. P. Hapšenja se od jutros odvijaju u poreskim upravama Zemun i Voždovac, a osumnjičenima su lisice stavljene na radnom mestu.

Prema nezvaničnim informacijama policija je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa unutrašnjom kontrolom Ministarstva finansija uhapsila desetak poreskih inspektora zbog zloupotreba u vezi povraćaja PDV i pranja novca kojim je budžet Srbije oštećen za višemilionski iznos i omogućeno neosnovano bogaćenje vlasnicima privatnih firmi.

Izvor: mondo.rs