Osvanula jedina fotografija treće supruge Tome Zdravkovića: Nakon razvoda sa Nadom odao se poroku, nije izlazio iz kuće

|

Legendarni pevač Toma Zdravković ženio se čak četiri puta, a njegova treća supruga, za koju se pisalo da mu je bila najveća ljubav, bila je Nada Radanović.

Nen lik u filmu „Toma”, ostvarenju o životu čuvenog pevača, tumači Milena Radulović. Venčanje Tome i Nade desilo se u julu 1972. godine, na Ostrvu cveća u Crnoj Gori.

Kumaovala im je glumica Olivera Katarina, a mladenci su tada, prema svedočenjima, bili ludo zaljubljeni jedno u drugo. Ipak, to nije bilo dovoljno da im brak potraje, te su se ubrzo razveli, a pevač je rastanak podneo jako teško.

Krah ove ljubavi bacio je Zdravkovića u očaj. Kako je kasnije otkrio njegov brat Novica, rastanak sa Nadom mu je naročito teško pao i tada se odao alkoholu i danima nije izlazio iz kuće.

Posvetio joj je i stihove pesme „Nado, Nado”, a ovo su reči:

Bolje da te nisam sreo; Bolje da sam umro, da sam ugledao tvoje plave oči
Ono more plavo, sve je bilo lažno; Sve što beše ljubav, sad je mržnja prema tebi, to već znaš

Sto i više puta plakao sam u životu ali, veruj, kao danas nisam; Pa to nije ljubav, pa to nisu boli; Ja želim da umrem jer istine nema, niko me ne voli
Nado, Nado, Nado, Nado, Zar su prošli dani? Zar je prošlo ono vreme kad sam mogô da te ludo volim?

Kad sam brao cveće pokraj nekog puta, Zašto vetar odnese mi moju ljubav, moje snove i moj san? Lažno plavo more, Hladni vali, lažna ljubav, nežne rеči, njene oči plave, Lažna bеše ljubav, njene suze lažu; Neka vetar nosi sve, njenu senku, ostajem sam.

Izvor: hellomagazin.rs