Oglasio se PIO fond: Danas ističe rok za prijavu – Ukoliko ga propustite, može vam biti obustavljena penzija

|

Iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje podsećaju da je rok za dostavljanje potvrde o školovanju koje učenici stariji od 15 godina, a koji koriste porodičnu penziju treba da dostave da im penzija ne bi bila obustavljena, ističe danas, 20. septembra.

Što se tiče studenata korisnika porodičnih penzija, rok je kraj oktobra, a na potvrde, koje se mogu predati lično ili poslati poštom filijali Fonda PIO koja im isplaćuje penziju, neophodno je upisati matični broj roditelja čiju penziju koriste.

Osim podataka o identitetu učenika, odnosno studenta, i ustanove koja je izdaje, potvrda treba da sadrži i podatke o tome na koju školsku godinu se odnosi, kao i o statusu koji učenik ili student ima u toj školskoj godini. Potvrde se mogu predati lično ili poslati poštom filijali Fonda koja im isplaćuje penziju.

Inače, učenici porodičnu penziju mogu da koriste do završetka školovanja, ali najkasnije do navršenih 20 godina života, a studenti koji pohađaju visokoškolske ustanove do navršenih 26 godina.

Neblagovremeno dostavljanje potvrde usloviće privremenu obustavu isplate porodične penzije, da bi se izbegla preplata, a isplata će se nastaviti kada učenik/student koji je korisnik porodične penzije dokaže da je upisao godinu.

Izvor: espreso.co.rs