Objavljena detaljna prognoza za maj – Na Đurđevdan stiže “saharska kiša”: Druga polovina meseca nestabilna

|

Meteorolog Ivan Ristić objavio je vremensku prognozu za predstojeći mesec maj. Prema njegovim rečima, na početku meseca čekaju nas kiše i pljuskovi, dok će temperatura biti u rasponu od 20 do 25 stepeni.

Sredinom sledeće nedelje kratkotrajna stabilizacija vremena. Više sunca i manje oblaka sa retkom pojavom kiše i manjim porastom temperature. U petak, na Đurđevdan, očekuje nas novo jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, ponegde i gradom. Biće i peska ih Sahare i uslova za “prljavu” kišu. Zatim do kraja prve dekade svežije sa čestom pojavom kiše.

Meteorolog Ristić navodi da nas početkom druge dekade meseca očekuje kratkotrajna stabilizacija vremena i manji porast temperature.

“Druga polovina maja biće toplija ali i dalje nestabilna. Česta smena sunca i oblaka, koji će donositi sa sobom kišu, pljuskove i grmljavinu, ponegde i grad”, prognozira meteorolog.

Maksimalna temperatura u tom periodu biće u granicama proseka za mesec maj i kretaće se od 20 do 25 stepeni Celzijusa u nižim predelima i 10 do 15 stepeni Celzijusa na planinama.

Izvor: kurir.rs