Novak pobedio Karaceva i plasirao se u treće kolo Rima: Sjajnom igrom podsetio na najbolje dane

|

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo mastersa u Rimu. Novak je bio slobodan u prvom kolu, da bi u drugom savladao Aslana Karaceva sa 6:3, 6:2.

Đoković će u sredu popodne saznati rivala u trećem kolu, a to će biti pobednik meča Laslo Đere – Sten Vavrinka, a meč trećeg kola igraće u četvrtak.

Aslan Karacev jedan je od tenisera koji do ovog susreta nije imao negativan skor protiv Đokovića, pošto je izgubio od njega na Australijan openu, ali ga je pobedio na Srbija openu u Beogradu.

Đoković je dobro startovao. Bio je siguran na svom servisu, osvojio uvodni gem, a zatim napravio brejk za 2:0 i delovalo je da već ima set u džepu. Ipak, Karacev je iskoristio loš servis Đokovića i veliku pasivnost u igri u gemu u kom je servirao da potvrdi brejk, pa je odmah vratio brejk i dobro se držao do čuvenog osmog gema.

Osmi gem u setu, kada protivnik servira, poslastica je za Novaka, koji deceniju i po tako lomi u rivale u tom trenutku, kada u narednom gemu može da servira za vođstvo, što je uradio i sada protiv Karaceva. Od 30:0 “zakuvao” je gem, odigrao nekoliko sjajnih poena, propustio prvu brejk loptu, ali je došao do druge, naterao Rusa na grešku i napravio brejk.

Odservirao je u devetom gemu za vođstvo i dobio prvi set rezultatom 6:3. Na startu drugog seta, najbolji teniser sveta odmah dolazi do brejka. Da bi stigao do brejka, bile su mu potrebne četiri brejk lopte, pošto je prve tri Karacev spasao neverovatnim vinerima.

To je i razljutilo Novaka, koji je vikao: “Koliko linija više!”, misleći na to da na svaku brejk loptu Rus “očisti” liniju. Uspeo je da dođe do brejka i onda ga potvrdi posle velike borbe, pošto je morao da spašava brejk loptu. Brejkom u trećem gemu, posle katastrofalnog gema protivnika, Novak dolazi do duplog brejka i rešava meč protiv Karaceva.

Izvor: sportal.blic.rs