Njihova kočija-restoran prava je atrakcija u Ovčar banji: Marinkovići se nikad nisu pokajali što su napustili Barselonu

|

Posle 20 godina života u Švedskoj i Španiji, Dušica i Velibor Marinković su se vratili u Ovčar Banju i započeli svoj biznis. Neobična kočija na banjskom šetalištu svakom prolazniku zapadnu za oko, jer je u nju smeštena celokupna kuhinja restorana koji vode Marinkovići.

“Kada smo čuli da je Banja oživela, uopšte se nismo dvoumili da napustino Barselonu, gde smo prilično pristojno živeli sa dvoje dece. Ovde sam rođena i ovde sam sa svojom porodicom najsrećnija, deca su bezbedna, slobodna. Zdrava sredina, čist vazduh, pecanje i planinarenje, kulturna baština…sve to deca vole”, kaže Dušica koja je najveća podrška i pomoć suprugu u poslu.

Kočija se nalazi u centru Ovčar Banje, ispred zgrade u kojoj Marinkovići žive. Velibor, inače Kraljevčanin, vešto bira sastojke za jela ispod sača. Priprema isključivo domaća kuvana jela, po kojima je ovaj kraj Srbije poznat.

“Kočija je stara oko 200 godina i kupio sam je u Ženevi. Kamionom sam je dovezao u Srbiju, a zahvaljujući zlatnim rukama stolara Miluna Pejovića uz sela Tučkovo ona je potpuno restaurirana i vraćen joj je život. Sve skupa izgleda kao muzej, a ustvari je mesto gde se priprema i služi hrana”, ispričao je Velibor.

Ovaj divni bračni par ima dvoje dece, koji su, kako kažu oduševljena prirodnim lepotama Srbije.

“Za decu koja su rođena i rasla u Malmeu, a potom još četiri godine boravka u Barseloni, zelena Srbija je otkrovenje, ne ulaze u kuću. Reka, šuma i planina su im prirasli za srce. Ovčar Banja je svaki dan prepuna turista, domaćih i stranih. Posla ima i uverena sam da ćemo ovde konačno spustiti sidro”, zadovoljno priča Dušica.

Izvor: kurir.rs