Nikola Pilić podržao Đokovića, pa kritikovao publiku na Rolan Garosu: “Novak nije igrao samo protiv protivnika, već i protiv publike”

|

Teniski stručnjak Nikola Pilić komentarisao je Novakov i Nadalov sinoćnji meč.

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale Rolan Garosa. Đoković je u četvrtfinalu izgubio od Rafaela Nadala sa 2:6, 6:4, 2:6, 6:7(4).

On je naveo da je u karijeri već imao ovakve poraze i da zna kako da se vrati još jači i istakao da mu ovakvi mečevi dodatna motivacija.

A na ovu temu je govorio Nikola Pilić, teniski stručnjak i jedan od Novakovih trenera.

– Meni je jako žao što je Novak izgubio. To je jedan jako prestižan meč. Novak je počeo tako da je Nadal dominirao. Prvi set je bio 6:2, gde je Nadal radio šta je hteo. A onda se Novak probudio. Onda je je Novak radio sa Nadalom šta je hteo. I igrao je zaista šampionski tenis. Mislio sam da će ako dobije 4. set da će da se izvuče i pobedi. Novak je igubio loš tajbrejk, Nadal je baš tad bio odličan – rekao je Pilić.

Pilić je dodao da je Rafael Nadal igrao odličan meč, kao i da je zaslužio pobedu.

– Moram reći, nažalost, Nadal je i zaslužio da dobije ovaj meč. Igrao je možda i najbolji meč na zemlji. Igrao je izvanredan meč, sa inspiracijom, i željom da pobedi. Novaku nije pomogao njegov prvi servis uopšte. Svaki poen je morao da radi levo-desno. Nadal je to iskorišćavao. Stvari su se na terenu promenile, to je rezultat, Novaku nije pomogao servis, a to je protiv Nadala morao da iskoristi. Moram da kažem, jako mi je teško, ali Nadal je zaslužio pobedu.

Nikola Pilić žestoko je kritikovao ponašanje publike, kada ga je voditeljka jutarnjeg programa Olja Lazarević pitala da prokomentariše publiku.

– Ma to je sramota. Ne znam šta se događa u ovom svetu. Ali, trebalo bi da postoji neki fer-plej. Publika je bila nemoguća. Novak nije igrao samo protiv protivnika, koji je dobar, već i protiv publike – dodao je Pilić.

Izvor: kurir.rs