Naš dizajner promenio pol i postao Mia: Ovako sada izgleda Marko Mitanovski – Nikada ne biste pomislili da je bila muško

|

Naš modnik kreator Marko Mitanovski postao je popularan širom sveta 2009. godine, kada je postigao veliki uspeh na takmičenju za mlade dizajnere „Ones to Watch show“, koje je „Vogue“ organizovao u okviru londonske Nedelje mode. Kreativan, talentovan i iznad svega hrabar, granice Balkana probijao je bez mnogo muke, a pažnju slavnih dama privukao je gotovo preko noći. Kreirao je za Lejdi Gagu, Severinu, Jelenu Karleušu i mnoge svetske zvezde.

A onda je usledila tišina. Svi su se pitali gde je nestao dizajner, da bi, u oktobru 2011. godine otkrio da se više ne zove Marko, već Mia. Proces promene pola trajao je nekoliko godina, pa je kreator, sada zapravo kreatorka, tada predstavila novo lice i ime.

Mia izgleda zaista spektakularno i, po fotografijama koje retko objavljuje na Instagramu, nikad ne biste pomislili da je bila muško. Ni komplimenti ne izostaju. Poslednji put oglasila se 13. januara, na svoj rođendan. „Obožavam današnji dan, nek’ sam živa i zdrava! Izvol’te u salooonu, ole!“, čestitala je Mia Mitanovski sebi rođendan. Povratak u svet mode još uvek se čeka.

Izvor: hellomagazin.rs