Nakon Vučićeve najave da u Srbiju dolaze automobilski giganti, stručnjaci ubeđeni da se radi o Folksvagenu

|

Kako je u par navrata najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u našu zemlju mogli bi doći automobilski giganti. Imena za sada nije navodio, ali je nagovestio da se radi o jednom evropskom, a jednom svetski poznatom proizvođaču automobila.

“Mi sada pregovaramo sa dva fantastična proizvođača automobila, srce i dušu ću da ostavim da jedan dođe, jedan je među najvećim evropskim, a drugi među najvećim svetskim. Tresem se od straha da dobijem pozitivan odgovor jer znam da je to spas Srbije”, izjavio je Vučić prilikom gostovanja na TV Pink.

Profesor Slobodan Aćimović, koji na Ekonomskom fakultetu predaje grupu predmeta koji se bave logistikom, saobraćajem i infrastrukturom, generalno gledano svaka nova investicija je za Srbiju – dobra. Ipak, kako kaže, iako je vest o mogućnosti da u našu zemlju dođe gigant autoindustrije lepa, možda nije toliko lepa kao što bi bila pre pet ili šest godina.

“Treba imati na umu da je automobilska industrija u problemima i često su pokidani ili usporeni lanci snabdevanja. Stoga ipak treba biti obazriv kada govorimo o mogućim efektima za Srbiju”, ocenjuje Aćimović.

Na pitanje o kojim bi imenima automobilske industrije moglo biti reči, Aćimović kaže da se najverovatnije radi o “Folksvagenu”, koji je i pre nekoliko godina kod nas bio aktuelan.

“Mislim da je “Folksvagen” tada ipak izabrao Tursku, ali je koliko sam shvatio na kraju odustao od te investicije. U tom smislu je vrlo moguće da je sada kod nas reč upravo o toj investiciji o kojoj se govorilo pre nekoliko godina. To mi ukazuje i na značaj “Folksvagena” jer svaka pametna kompanija investira u vreme krize u nadi da će to tržište početi skokovito da raste”, smatra Aćimović.

Izvor: kurir.rs