Na letu Podgorica-Beograd putnica unela strogo zabranjen predmet u avion – Pilot pozvao policiju istog trena

|

Nakon što je na letu iz Podgorice za Beograd jedna putnica bez problema prošla kontradiverzionu kontrolu u aerodromskoj zgradi i ukrcala se na let sa dve plinske boce srednje veličine, Agencija za civilno vazduhoplovstvo pokrenula je istragu o ovom slučaju.

Kako piše portal Standard istragom je već utvrđeno ko je odgovoran za ovako veliki propust koji je mogao imati katastrofalne posledice po avion, posadu i putnike. Jedna od putnica na tom letu nakon što je bez problema prošla kontradiverzioni pregled noseći sa dve plinske boce srednje veličine, ukrcala se na let i u avionu pomenute boce predala kapetanu.

Zbog očiglednog propusta službenika na aerodromu, kapetan aviona koji je leteo za Beograd na tom letu je odmah obavestio policiju, koja je plinske boce oduzela i odstranila iz aviona.

Odmah posle incidenta, navodno je obaveštena i Agencija za civilno vazduhoplovstvo čiji je inspektor u sklopu istrage koja traje utvrdio ko je odgovoran za incident i napravio zapisnik.

Kako se radi o direktnoj pretnji po bezbednost aviona, posade i putnika i avio-kompanija je odmah podnela prijavu protiv Aerodroma Podgorica, jer se radi o kršenju Zakona o bezbednosti avio saobraćaja.

Prema nezvaničnim informacijama portala Standard istraga i dalje traje i tek treba da utvrdi koja će mera biti izrečena odgovornoj osobi za propust i koje moguće sankcije čekaju Aerodrome Crne Gore, tj. u ovom konkretnom slučaju Aerodrom Podgorica.

Plinske boce kao i ostali opasni predmeti i materijali nalaze se na listi zabranjenih stvari koje možete uneti u avion i svakako ne mogu proći kontradiverzioni pregled koji se obavlja u aerodromskoj zgradi pre ukrcavanja na let.

Izvor: kurir.rs