Na državnih 300 000 dinara, jedna grupa roditelja dobija još 100 000 dinara: Proverite da li ste na spisku

|

Svako novorođeno dete na teritoriji opštine Lučani će od sutra, 25. decembra, dobiti 100.000 dinara, odlučili su odbornici na sednici Skupštine.

Odlukom je predviđeno i novčano davanje sa budžeta od 10.000 dinara za nezaposlene roditelje u trajanju od 12 meseci. Odluka o povećanju jednokratnog iznosa sa dosadašnjih 30 na 100 hiljada dinara je doneta na inicijativu predsednika opštine Milivoja Dolovića.

Predsednik opštine Lučani je naglasio i da opština dogradnjom soba dečijeg vrtića povećava kapacitete predškolske ustanove u Lučanima i Guči, neprestano obnavlja škole, sportske hale i igrališta, finansira udruženje „Pokret za decu tri plus“ koje je orjentisano na porodice sa troje i više dece, kao i da opština Lučani poslednjih šest godina realizuje projekat ličnog pratioca deci sa posebnim potrebama.

Tokom 2021. godine, preko Ministarstva za brigu o selu, tri mlada bračna para u opštini Lučani su dobila i kuće na selu, dok je opština svako novorođeno dete darivala sa kolevkom za bebe i auto-sedištem.

Izvor: alo.rs