Monah Arsenije iznenada prekinuo besedu: Izrekao opomenu – Cela Srbija bruji o njegovim rečima

|

Iguman manastira Ribnica, u narodu poznat i samo kao monah Arsenije, izrekao je opomenu na račun dece i njihovih roditelja, držeći besedu. Naime, iguman od prevelike buke i vriske dece nije mogao da se usredsredi na besedu, te se obratio prisutnima:

“Je l’ možemo malo da sredimo ovu decu, ako je moguće ikako?”, rekao je tokom besede otvorivši prethodno sklopnjene oči.

U kratkom snimku koji možete videti OVDE, dok iguman govori čuje se velika buka i vriska dece.

“Vidite, da vam kažem jednu stvar, to je ono što sam pričao juče, znači – deca nam izmiču kontroli. Nekada je ovo bilo nezamislivo da deca ovakvu buku i galamu prave, ovakav nered i ovakvu neposlušnost, znate. Slomili su nas i puštamo deci da rade šta hoće. Ta deca što sad ovo rade biće mnogo nezgodna kad porastu”, upozorio je iguman i dodao:

“Nećeš moći da im pisneš ništa. Čuvajte se toga. Ovo je potpuno nenormalno što se dešava. Ovolika buka, cika i piska i da niko ne vodi računa, da ja to moram da kažem… To je već neka… nešto nije u redu – pokazao je protrljavši prstima u potrazi za pravom reči: – Čuvajte se toga”, zaključio je monah Arsenije i nastavio besedu, a nad njegovim rečima roditelji bi trebalo da se zamisle.

Izvor: telegraf.rs