Ministarka Mihajlović: Država je obezbedila dovoljno naftnih derivata – Imamo za još najmanje 2 meseca

|

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović danas je bila u poseti Smederevskoj Palanci i tom prilikom izjavila da je država obezbedila dovoljne količine benzina, dizela, mazuta i gasa za najmanje dva meseca. Kako je dalje rekla ministarka Mihajlović, ako bi se govorilo o danima, onda dizela ima za 57 dana, benzina za 67 dana, mazuta za 110 dana.

“Ako govorimo o gasu koji dobijamo Balkanskim tokom snabdevanje je redovno. Dobijamo svaki dan dovoljne količine gasa. Dodatno u našem podzemnom skladištu Banatski Dvor imamo 110 miliona kubnih metara gasa, što je negde, ako se troši pet miliona kubnih metara svaki dan, rezerva za 22 dana”, objasnila je Mihajlovićeva.

Ocenila je kako je država bila odgovorna u oblasti energetike i u drugim oblastima i mnogo ranije obezbedila sve što je potrebno da imamo stabilnost i naglasila kako će biti učinjeno sve što je neophodno da tako i ostane.

Ministarka Zorana Mihajlović je u Smederevskoj Palanci posetila dva domaćinstva koja su zamenila stolariju na kućama, zahvaljujući sredstvima Ministarstva i lokalne samouprave iz programa povećanja energetske efikasnosti domaćinstava u Srbiji.

Izvor: espreso.co.rs