Miloš Jovanović ne isključuje saradnju sa naprednjacima: Mogao bih da budem u koaliciji sa SNS na republičkom nivou

|

Miloš Jovanović, predsednički kandidat ispred koalicije NADA izjavio je danas da bi mogao da bude u koaliciji sa naprednjacima na republičkom nivou, a kada je u pitanju potencijalna koalicija koju bi NADA pravila sa SNS i SPS, naglasio je da bi moralo “mnogo toga da se promeni”.

Kada je reč o Beogradu, Jovanović kaže da je u kontaktu sa kolegama iz opozicije, ali da među njima ima onih koji „ništa i nigde“ ne bi hteli sa Draganom Đilasom, funkcionerom SSP, stranke koja je okosnica „Ujedinjene opozicije za pobedu Srbije“. Rekao je i da u Beogradu ne bi sarađivao sa vlašću, kao i da smatra da je u gradu stvar prelomljena i da će vlast ostati ista kao i do sada. Istovremeno, smatra i da će koalicija NADA i na republičkom i na gradskom nivou, ipak, ostati u opoziciji.

Jovanovićev rezultat bio je jedno od iznenađenja izbora, a, prema preliminarnim rezultatima RIK na nešto više od 97 odsto obrađenog uzorka, sa 5,37 odsto glasova na parlamentarnim izborima u novom skupštinskom sazivu imati 15 mandata.

U razgovoru sa Euronews Srbija on ne isključuje saradnju sa Srpskom naprednom strankom. Kako kaže, mogao bi da bude u koaliciji sa naprednjacima na republičkom nivou.

“Ne zato što ih nešto volim, jer sam svestan da nas dele suštinske razlike i stavovi prema Evropi. Kada imate ovako ostrašćenu političku scenu, nekvalitetnu, sa toliko politikanstva, i sa toliko malim brojem ljudi sa kojima možete nešto ozbiljnije da razgovarate, onda ne može ništa da vas raduje pa ni vaš rezultat”, istakao je Miloš Jovanović.

Izvor: nova.rs