Mandina priča nikog ne ostavlja ravnodušnim: Otac ga izbacio iz kuće, spavao u pozorištu i živeo za scenu

|

Na današnji dan 03.05.1961. godine u beogradskom naselju Dušanovac rođen je legendarni glumac Milorad Mandić Manda. Otac mu je bio vojno lice, a majka domaćica. Imao je godinu dana mlađu sestru i deset godina mlađeg brata. Osnovnu školu završio je na Novom Beogradu.

Posle odsluženog vojnog roka upisao je Elektrotehnički fakultet koji ubrzo napušta jer školske obaveze nije mogao da uskladi sa poslom u firmi “Termovent”. Približno u isto vreme postao je član Dramskog eksperimentalnog studija amaterskog pozorišta. Zavolevši glumu odlučuje da upiše organizaciju na Fakultetu dramskih umetnosti, ali u poslednjem trenutku se odlučuje za glumu, gde biva primljen.

Iako je primljen na Akademiju, izbačen je iz kuće jer je zbog glume napustio posao kojim je doprinosio kućnom budžetu, a njegovu odluku da se posveti glumi otac je doživeo kao neodgovornost. Godinu dana je živeo kod prijatelja i devojaka, spavao je i na Akademiji i u pozorištu. Još kao student počeo je da snima na televiziji i igra manje uloge u filmovima, pa je zahvaljujući honorarima uspevao da pomogne roditeljima i vrati se kući.

Ljubav prema pozorištu usadila mu je majka. Još od detinjstva pratio ju je na predstave, ali odluku da se ostvari kao glumac doneo je tokom rada s amaterskim pozorištem u Beogradu. Njegova generacija iznedrila je sjajne glumce koji su, kao i on, ostvarili velike karijere.

Izvor: najzena.rs