Leto se vraća u Srbiju: U narednim danima temperature će dostići i do 30 stepeni – Oko Miholjdana preokret

|

Prema vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, poslednji dani septembra i početak oktobra donose veliki temperaturni preokret i temperature oko 30 stepeni, što su sjajne vesti za ljubitelje sunca.

Prema prognozi meteorologa RHMZ-a, do subote se očekuje umereno oblačno, ali vrlo toplo vreme. U većini mesta maksimalna temperatura kretaće se u intervalima od 25 do 30 stepeni Celzijusovih.

Sutra će maksimalna temperatura biti oko 25 stepeni, a mogući su povremeni pljuskovi. Vetar će biti slab do umeren, južni i jugoistočni. U petak, poslednjeg dana septembra, minimalna temperatura biće oko 15, a maksimalna čak 27 stepeni.

U subotu, prvog dana oktobra, najtoplije će biti na jugu Srbije, u Nišu se prognozira do čak 30 stepeni. U subotu se očekuje i naoblačenje sa kišom u većini krajeva, a u nedelju prestanak padavina i razvedravanje. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, posle podne u skretanju na zapadni.

Goran Mihajlović, pomoćnik direktora RHMZ-a kaže da se toplo vreme prognozira za prvu nedelju oktobra, ali ne i za sam period oko Miholjdana, koji je 12. oktobra. Očekuje se nešto toplija jesen u odnosu na višegodišnji prosek.

“Do kraja meseca bi se zadržao ovaj trend nešto toplijeg vremena u odnosu na prethodnu sedmicu i ovo zahlađenje koje smo imali u prethodnim danima”, dodaje meteorolog Mihajlović.

Izvor: kurir.rs