Ledeno jutro u Srbiji: Na snazi je narandžasti meteoalarm, a u ovom mestu izmereno je -24 stepena

|

Ledeno je jutros na Pešterskoj visoravni, u meteorološkoj stanici u Karajukića Bunarima, tridesetak kilometara južno od Sjenice jutros je izmereno – 24,6 stepeni, a u samoj Sjenici je -21 stepen. Hladno je i u susednoj Novoj Varoši gde je jutros u šest sati bilo -20,5, dok je na Zlatiboru nešto toplije – 11. Na Zlatiboru jutros je 45 cm snega, na Pešteru 22 centimetra.

Republički hidrometeorološki zavod je izdao i upozorenje na jak mraz. Za vikend se na području Srbije očekuje umeren, lokalno i jak jutarnji mraz. Najniža temperatura u većini nižih predela od -10 do -5 stepeni, ponegde i niža, a na planinama i ispod -15 stepeni.

Zbog izuzetno niskih temperatura, danas je na teritoriji cele Srbije na snazi narandžasti meteo alarm. Slablјenje jutarnjih mrazeva i porast dnevnih temperatura očekuje se početkom sledeće nedelje.

Sutra će preovladavati pretežno sunčano i hladno vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazem. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od -11 do -3 stepena, a najviša od 5 na jugoistoku do 10 stepeni na zapadu i severozapadu Srbije. U ponedeljakPretežno sunčano uz slabljenje jutarnjeg mraza i porast dnevne temperature. Vetar slab, jugoistočni. Najniža temperatura od -7 do 0 stepeni, a najviša od 7 do 13 stepeni.

Izvor: kurir.rs