Lana je srpska princeza mesa, naslednica imperije Matijević: “Znanje i sposobnost uvek su na ceni”

|

Srpski privrednik i vlasnik Industrije mesa Matijević, Petar Matijević najveći je zemljoposednik u bivšoj Jugoslaviji. Njegova kompanija posluje u mnogim oblastima, i to hotelijerstva i ugostiteljstva, poljoprivrede, mesne industrije, proizvodnje poljoprivredne mehanizacije i nekretnina.

Njegova supruga Zora, sinovi Zoran i Bojan i ćerka Lana aktivno učestvuju u radu kompanije i mnogo pomažu u poslu. Ćerka Lana rukovodilac je sektora za uvoz, izvoz i komunikaciju sa klijentima u očevoj kompaniji.

Ona se osvrnula na iskustvo rada sa svojom porodicom i nagovestila da kod njih u kompaniji nema jasno definisanih granica šta je poslovno, a šta je porodično.

„Da li je teško? Jeste, i izazovno je. Dovoljno je izazovno da svako jutro volim da idem na posao, da pokažem zašto sam se školovala. Teško je jer za svaki uspeh otac Petar kaže – ok, tako je i trebalo, ali svaka greška se udvostručava“, rekla je ona.

Govoreći o počecima kompanije, rekla je sledeće: „Mama je radila u našoj prvoj radnji na blagajni, sa mnom u stomaku. Ona i dan-danas radi u kompaniji i ima svoj sektor“.

„Kada pomisliš da nešto znaš, onda tu nastaje problem. Mnogo je bitno problem rešavati postepeno… Naravno je najbitnija komunikacija, i da svako u svom sektoru iskomunicira sa zaposlenima i nadređenima“, rekla je ona.

Ova mlada žena želela je da pošalje poruku svim ženama koje su u biznisu.

„Gde god da radite i šta god da radite, uvek ostavite trag i budite upečatljive i govorite istinu jer, kada na primer odete na porodiljsko,
u tu kompaniju uvek možete da se vratite i ta će vam vrata uvek biti otvorena.“

Lana Matijević udala se 2017. godine u Novom Sadu za Veljka Jelića.

Te iste 2017. objavila je na svom Fejsbukprofilu fotografiju ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, na kojoj ponosno drži diplomu i uz koju je napisala – master fililog anglista.

Izvor: zadovoljna.nova.rs