Komercijalna banka uskoro menja ime: Nakon spajanja sa NLB, klijenti će osetiti promene

|

Komercijalna banka je u prvoj godini integracije sa NLB Bankom ostvarila dobit, koja nakon oporezivanja iznosi 31 milion evra, i predstavlja skok od 44 posto u odnosu na prethodnu 2020. godinu, saopštili su iz ove banke.

Snažan rast iznad svih predviđanja i planova, i u svim ključnim segmentima – skok aktive za 250 miliona evra, odnosno za šest odsto, kreditne aktivnosti za 171 milion evra, što iznosi 11 procenta i depozita u iznosu od 239 miliona evra ili sedam odsto – obeležili su poslovanje Komercijalne banke, članice NLB Grupe u 2021. godini, stoji u saopštenju.

U isto vreme, portfolio problematičnih kredita smanjila je za 47 miliona evra, i njihovo učešće spustila na minimum od 4,7 procenata, i tako stvorila osnov za dalji rast kreditne aktivnosti.

U 2021. godini fokus poslovanja bio je na spajanju sa NLB Bankom, čiji je završetak planiran za 29. april ove godine. Posle ovog datuma banke će nastaviti da posluju kao jedna, ali pod novim imenom – NLB Komercijalna banka.

„U narednom periodu, značajan deo sredstava od neto kamata i naknada preusmerićemo u dalji razvoj digitalnih servisa, ali i kompletnu transformaciju mreže ekspozitura i bankomata, kako bismo odgovorili na sve potrebe klijenata – sada i u budućnosti“, stoji u saopštenju.

Izvor: blic.rs