Iz veterinarske ambulante otkrili zašto su vlasnici hteli da uspavaju psa: Ovako se pravdaju nakon sramnog čina

|

Snimak iz veterinarske ordinacije u Borči, na kom se vidi kako devojka ulazi da spreči uspavljivanje zdravog psa, uznemirio je celu Srbiju, a komentari ne prestaju da se ređaju.

Psa je spasla Ksenija Branković koja je naknadno otkrila i pozadinu priče. Ona je navela da su nakon majčine smrti deca želela da uspavaju psa koji im je od nje ostao, jer su poželeli da izdaju kuću, a pas je postao “višak”.

“Vlasnica je umrla, njena deca se ovako rešavaju neželjenog psa koji je tu ceo svoj život! Kuću su izdali i jedina prepeka je pas”, navodi se na Instagramu, gde je snimak i objavljen.

Usledila je salva osuđujućih i negativnih komentara, a ogorčeni građani između ostalog traže i kaznu za ambulantu koja je ovo pristala da uradi. Po zakonu ovo je krivično delo za koje preti kazna zatvora u trajanju od dve do tri godine, potvrdio je Goran Šarenac, predsednik kinološkog društva Srbije.

U ambulanti su povodom slučaja koji je odjeknuo u Srbiji otkrili njihovu stranu priče.

“Istina je da su deca dovela psa da bi ga uspavali. Rekli su da je promenio ćud nakon smrti njihove majke i da je postao agresivan”, izjavili su ispred ambulante.

Potvrdili su navode da je Ksenija spasla psa, kao što se uostalom i vidi na snimku. A na pitanje da li za promenu ponašanja kod pasa, gde se primećuje pojava agresije, postoji terapija koja bi možda pomogla da se stanje reguliše, kratko su odgovorili da postoji, što bi značilo da za autanazijom nije bilo nikakve potrebe.

Izvor: kurir.rs