“Istraživaće se da li je još neko umešan u delo i ko je to”: Zora Dobričanin o masakru u Ribnikaru

|

Šest meseci navršilo se od nezamislive tragedije kada je K. K. (13), 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio osam đaka i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu istorije. Jedna od ranjenih devojčica preminula je 12 dana kasnije u bolnici. Protiv dečaka koji je priznao da je pucao ne može da bude pokrenut postupak, budući da u momentu izvršenja nije imao 14 godina, a javnost strahuje da li može da se desi da niko ne odgovara za stravičan zločin.

Protiv oca i majke K.K. podignuta je optužnica. Čeka se da ona bude potvrđena, a postavlja se pitanje šta može da dovede do toga da ne bude potvrđena?

“Da sud smatra da nema mesta vođenju krivičnog postupka protiv lica koje je optuženo. Govorim teoretski šta je moguće. Moje mišljenje je da je optužnica podignuta u pravom trenutku, kad je prikupljeno dovoljno dokaza da može da se pređe u narednu fazu”, rekla je advokatica Zora Dobričanin, koja je i punomoćnik jedne od oštećenih porodica.

Advokatica je naglasila da to ne znači da će da se prestane sa ispitivanjima i daljim istraživanjima svega onoga što je dovelo do ovog slučaja.

“Dalje će se istraživati da li postoji još nečija umešanost i čija, da li postoji još nečija odgovornost za ovaj stravični zločin, da li je još neko bio umeštan, odakle i zašto, što najviše zanima sve nas na strani oštećenih”, rekla je Zora Dobričanin Nikodijević, gostujući na televiziji K1.

Advokatica je takođe objasnila da će dečak, koji se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu, ostati u bolnici onoliko dugo koliko to lekari budu odredili.

Izvor: mondo.rs