Doktorka se sramnim rečima obratila Slobodanu Negiću i zgrozila javnost: “Sramota za struku, drsko, prepotentno” – Da li se ovako govori ocu koji je ostao bez deteta

|

Nakon što je Slobodan Negić, otac devojčice ub1jene u OŠ “Vladislav Ribnikar”, sinoć u “Utisku nedelje” izneo tvrdnje da je dr R. R, “koja je poslata u OŠ “Vladislav Ribnikar” da bi pomogla deci i roditeljima posle tragedije, decu uvela u kabinet i tamo im puštala narodnu muziku i govorila im o tome da treba da se povežu sa duhovima i dušama svojim mrtvih prijateljica i prijatelja”, ona se oglasila na društvenim mrežama.

Doktorka je na svom Fejsbuk profilu napisala sledeći status:

“Vreme žalovanja. Neko žali u tišini. Neko preko medija. Neko pruža psihijatrijsku prvu pomoć. Po pozivu. Po srcu, pameti i iskustvu. Svima redom. Nastavnicima, učenicima i roditeljima. Građanima. Na prvoj liniji. Ne jedan. Sve dane. Uvek”, poručila je Radulovićeva.

Njena rekacija je pokrenula lavinu negativnih komentara u javnosti u kojima se njen odgovor osuđuje i naziva sramnim.

“Za ovu nazovi dr više ne bi trebalo da bude mesta u državnoj službi. Bez imalo saosećanja, drsko, prepotentno, radikalsko-neljudski preko živih gazi a streljanu decu na času, u školi, ne poštuje, ništa za nju nema sveto???!!!I Koliko i kada je dosta te radikalštine i primitivizma koje i decu ubija?! Užasno i žalosno”, stoji u jednom komentaru, dok u drugom piše:

“Besramno! Kako je samo nije sramota da odgovara ocu koji je ostao bez deteta! I to je stručnjak, psiholog? Pa nije onda ni čudo što je nam društvo postalo ovakvo, bez trunke empatije”, napisao je jedan korisnik pomenute društvene mreže.

Mnogi se slažu sa tim da, sudeći prema njenom odgovoru, doktorka nema empatije za oca koji je izgubio dete.

“Neverovatno. Čovek veoma pristojno i bolno izneo više nego evidentne probleme sa kojima se suočava, a doktorka ne samo da nije uspela sama sebe da sagleda i preispita nego krenula da napada čoveka prema kome očigledno nema ni trunku empatije”, napisao je jedan komentator i dodao:

“Kakva bahatost i to je lekar koji treba da pomaže. Sramota za tu struku. Ministarka zdravlja odmah da traži suspenziju ove osobe! Sram vas bilo!”, poručuje on.

Takođe, doktorka Radulović je na svom Fejsbuk profilu 8. maja, samo pet dana posle tragedije u školi u kojoj je lišeno života devet učenika i čuvar objavila post sa tekstom pesme “Ja plačem samo kada ljuštim luk”.

“Pesma za danas. Bane Krstić i “Garavi sokak”: “Ja plačem samo kada ljuštim luk”. Muzika aktivnog tugovanja. Peti dan nakon dan masovna ubistva u Beogradu”, napisala je tada doktorka u objavi i dodala tekst pesme.

Izvor: nova.rs